Költözés

Többször költöztem már életemben - már amire emlékszem -, de az nem maradt meg bennem, hogy ennyire hosszadalmas, idegőrlő és véget nem érő lenne az átcuccolás. Persze az egészben az volt a jó, hogy ott volt körülöttem minden, számomra fontos ember.

A házunkban egy tisztasági festés után kezdtünk el beköltözni (minden fehér, de nekem így is tetszik). Sajnos a gardróbjaink nem érkeztek meg és több bútor szállítása is csúszik...így az étkező teljesen berendezett (hála a tálalószekrénynek, amit anyáék hoztak el a régi lakásunkból és a meglévő étkezőasztalnak székekkel). A konyha nagyjából rendben van, bár a szűkebbik hűtő sajnos nem fért be a helyére, pedig időben megérkezett. Sajnos egyenetlen a fal, így felújításkor majd csiszolni kell belőle...Most egyelőre a konyha egyik felében áll, de végülis elfér. A mikró megérkezett, pont befér a tervezett helyére. A polcok is hamarosan készen lesznek, talán jövő héten felkerülnek a mikró fölötti térbe és a félig-meddig dekornak szánt szakácskönyveim új értelmet nyernek :). A nappali szinte kész, a nappali falunk nagyon tetszik, bár nincs még berendezve, de legalább a helyére került. A sarokülőnk is szép, a függöny is fent van a karnison. Már csak egy olvasólámpa, egy mennyezeti lámpa és egy komód hiányzik az akváriumnak. A fürdőszoba pöpec, az 100%-os. A hálószobánk egyelőre elég üres, az ágyon kívül csak két szék (éjjeliszekrény) és egy kicsi komód áll benne a tv-vel. Na meg a szárító, itt pont elfér. Ha megérkezik a két ruhásszekrényünk, sokkal otthonosabb lesz a helyzet (persze erre már egy hónapja várunk...). Ide még jön egy komód a tv alá és még valami, amit még nem döntöttünk el :). A későbbi gyerekszoba egyelőre raktárként funkcionál, mindent itt tárolunk dobozokban és minden másban, ahogyan áthoztuk. Még szerencse, hogy Gábor tudott hozni ruhaállványt és két nagy asztalt, így több mindent el tudtunk egész jól pakolni.

A kerttel sokat még nem foglalkoztunk. Össze van minden gereblyézve és kigazoltunk. Metszeni kéne a bokrokat, fákat és talán lehet tél előtt ennyi, amit tenni tudunk. Majd tavasszal milyen szép lesz minden, amikor örülhetünk minden bimbónak és rügynek! Most a rigóknak és a korábban vásárolt napelemes karácsonyi fénynek örülök, ami minden hazaérkezésemkor világítva vár a babérmeggy bokron (persze, csak ha sütött a nap...).

A fűtést még szoknunk kell. A távhő után minden hűvös és persze egy családi ház nem úgy üzemel, mint a 8. emelet, de majd belejövünk (összebújunk). Azért egy vastag, hosszú, téli pizsamát beszereztem :D. A sok pakolós, rohanós, intézkedős nap után már jól esne egy kis romantika kettesben, talán hétvégén sikerül kicsit lazítanunk is...