MJE? Most komolyan?

Lezárult egy újabb tehetségkutató műsor a TV-ben.

A Megaszar után (mert ezt kell mondjam, a legutóbbiba sikerült megint olyan embereket összeválogatni, akinek a felét nem is értettem, hogy került be a legjobbak közé...) tegnap a CSISZtől vehettünk érzékeny búcsút. Hidegen hagyott a résztvevők személye, leginkább a megmondóember miatt ültem képernyő elé szombat esténként. Érdekes, néha megmosolyogtató komolysággal vágta mindenki arcába a szerinte helyesnek vélt utat és az igazságot. De legalább nem kertelt és őszintén megmondta a tutit, ezt már szeretem. Ilyen emberek kellenének még a médiába, akik választékosan és értelmesen beszélnek, műveltek és tájékozottak. Hát, mindegy, a szerződés lejárt és valószínűleg kicsit talán megkönnyebbülve távozik a csatornától.

A Megasztárban idén két ember volt, aki még énekelni is tudott, valóban tehetséget találtak - győzött végül az igazság és a kitartás. De hogy a Csillag születikbe hogyan kerülhetett az élre egy operaénekes, amikor a magyar lakosság 80%-a az életében nem látott még operát? Nos, ez egy nagyon jó kérdés, még egy szakdolgozatot is megérne a témakör, mert ezekben a műsorokban, ahogy észrevettem (és rajtam kívül még jó páran kiszúrták) sosem a tehetséges fiatalok nyernek, akiknek támogatni lehetne a karrierjét, hanem a szegények, az elesettek, a sajnálni valók, a szerény és visszahúzódók, akik majd semmit nem tudnak kezdeni tehetségükkel és a sikerrel. A pénzt adósságaik kifizetésére költik, elmennek a kötelező fellépésekre, mert köti őket a szerződés, aztán eltűnnek a süllyesztőben, mint a többi. A kis mesemondó? Ő hol van? Egyszer eljátszotta Bendegúzt egy darabban, mert a hasonlóság tényleg bámulatos volt, de hogy ezért valaki 12 milliót kapjon? Félelmetes. Eltűnt az erdélyi Attila is, akit fiatal kora és Tabáni István alteregójaként azonosított személyisége tolt a cél felé és a megnyert pénzösszeg ellenére elesettsége azóta sem változott semmit. Tabáni is inkább visszament képekre felügyelni, velük legalább nem kell beszélgetni, mint a TVben a riporterekkel. Kérem! Ez ma a tehetségkutatók sorsa? Szegény Elek is tehetséges, szép hangja van, de mit fog kezdeni vele? Elmegy majd operákba énekelni? Lehet kap 1-2 felkérést, de aki magánakvaló módon él 40 évig az édesanyjával egy faluban és feleséget keres, az kétlem, hogy ezek után az ezzel járó celebség útjára lép és csillogó partikra jár...Mindenki meglepetésére ő nyerte a tehetségkutatót - írja a sajtó? Miért, ki lepődött meg? Mert én nem, eddig is mindig az elesettek nyertek ebben a műsorban...miért pont most változna a helyzet?

Puzsérnak megint igaza volt, ők hankiképes kereslet ma az országban, de az igazi tehetségek, az igazi bombák, 1 Q megint hiányzott a műsorból. Kár!