Mini nászút

5 nap csend, telefon és internet nélküli élet sok-sok kalanddal, élménnyel, kedves emberekkel! A nyírség felé vettük az irányt és átszeltük az egész országot röpke 5,5 óra alatt. Az idő hamar eltelt, közben érdekes módon egyszer sem kapcsoltuk be a rádiót, ezek szerint jó volt a társaság :). Az idő ramaty volt, ködös-párás-ködszitálás-nedves-nyálas-hideg. Épp megfelelő egy kis kikapcsolódásra, bár kedves vendéglátónknak előre jeleztem, hogy túl sok túrát és városnézést ne pakoljon a 3 napos programba, mert odafagyunk a fő tér kövezetéhez.

Még nászajándékba kaptuk ezt a lehetőséget: megismerhetjük Nyírbátort. Lehet, hogy én vagyok előítéletes, de azt gondoltam, hogy ez egy pici falucska a térkép szélétől még egy-két centire, szóval sok minden látnivaló nem lesz és még időutazásnak is megteszi...hát el kell mondjam, hogy a keleti megyék rohamosan fejlődnek! Rengeteg épület, múzeum, templom fel lett az utóbbi időben újítva, tisztaság van. A boltok többsége tényleg felért egy időutazással - 100 forintos, turkálók (kincsesbányák), textil divatáru boltok és az árak is arra engedtek következtetni, hogy pár éve megállt az idő arra felé.

A vendéglátás...mit mondjak? Ilyen remek kiszolgálással, kedves és mosolygós "személyzettel" még nem nagyon volt dolgom. Merthogy egyik barátnőm látott vendégül minket a saját kis lakhelyén, egy erdő széli faházban, ami meseház volt kutyákkal, madarakkal, fákkal. Kicsi zug kellemesen berendezve, melegen és hangulatosan. Reggelente a kutyákok üdvözöltek minket hangos csaholással és megismertük a város történetét, embereit és a szülőket is kicsit közelebbről. Mindenki nagyon kedves volt és barátném is kitett magáért a csíkos kávékompozíciókkal, töltött omlettel és a barackos csirkével vacsira. Bejártuk a nevezetességeket, ellátogattunk Nyíregyházára és leteszteltük a város legjobb sütizőit és kávézóit. Remek volt, kár, hogy 500 kilométerre van, mert nyáron is vissza kell mennünk 2-3 napra. Akkor, amikor Bundi (a vak kutya) és a többi kutyák elkísérnek minket sétálni az erdőbe, megcsillan a tavon a napsugár és lehet túrázni is a környéken.

Nyírbátor én így szeretlek!